Monday, October 7, 2013

Italian Recipe: Tortiglioni, melanzane e gamberi (Pasta with eggplant and shrimp)



From the FaceBook Page:  Ricette di Sardegna.



Pasta with Eggplant and Shrimp

400 g tortiglioni or other tube pasta
350 g of fresh or frozen shrimp, peeled and de-veined
1 medium eggplant, washed but not peeled
2 tomatoes, preferably juicy organic heirloom, diced
1 dried hot red pepper, cut into pieces  (to taste)
2 cloves garlic, crushed
Fresh parsley
Fresh basil
Sale and pepper to taste

In sauce pan, bring some salted pasta water to boil.
Begin cooking the pasta during sauce preparation.
Wash the eggplant.  Cut into quarters and eliminate seeds. Cut eggplant into cubes.
In a large frying pan, quickly toss the eggplant with the garlic and hot pepper and saute for 5 minutes.
Wash, peel and de-vein the shrimp.  Cut shrimp into pieces and add to the eggplant mixture.
Add diced fresh tomatoes.
Simmer the sauce briefly, until the pasta is ready.  Add pasta to the sauce and toss to mix, over a low heat.
Generously, add freshly sliced basil and a little chopped fresh parsley,
Serve immediately

Ricette di sardegna 
~~~~.~~~~.~~~~.~~~~. ~~~~.~~~~.

TORTIGLIONI MELANZANE E GAMBERI

INGREDIENTI: 400 g di tortiglioni, 350 g di gamberi, 1 melanzana, 2 pomodori rossi, 1 peperoncino, prezzemolo, basilico, 2 spicchi di aglio, sale e pepe q.b.

PREPARAZIONE
Lavate la melanzana in 4 spicchi, eliminate la parte centrale con i semi. Tagliatela a dadini e saltatela in padella con olio extravergine di oliva, aglio schiacciato, e il peperoncino. Lavate i gamberi , sgusciateli e tagliateli a pezzetti. Aggiungeteli in padella dopo 5 minuti. Profumate con il prezzemolo tritato e bagnate con poca acqua della pasta, portata a bollore. Salate, pepate, e aggiungete la polpa di pomodoro tagliata a dadini. Cuocete il tutto per altri 3 minuti, aggiungete le foglie di basilico, spezzettate grossolanamente. Lessate la pasta in abbondante acqua salata e scolatela al dente. Saltatela in padella con la salsa precedentemente preparata e servite subito.

No comments:

Post a Comment