From the FaceBook Page: Ricette di Sardegna.
Pasta with Eggplant and Shrimp
400 g tortiglioni or other tube pasta
350 g of
fresh or frozen shrimp, peeled and de-veined
1 medium eggplant, washed but not peeled
2 tomatoes,
preferably juicy organic heirloom, diced
1 dried hot
red pepper, cut into pieces (to taste)
2 cloves
garlic, crushed
Fresh parsley
Fresh basil
Sale and
pepper to taste
In sauce pan, bring some salted pasta water to boil.
Begin cooking the pasta during sauce preparation.
Wash the eggplant. Cut into quarters and eliminate seeds. Cut eggplant into cubes.
In a large frying pan, quickly toss the eggplant with the
garlic and hot pepper and saute for 5 minutes.
Wash, peel and de-vein the shrimp. Cut shrimp into pieces and add to the
eggplant mixture.
Add diced fresh
tomatoes.
Simmer the sauce briefly, until the pasta is ready. Add pasta to the sauce and toss to mix, over
a low heat.
Generously, add freshly sliced basil and a little chopped fresh
parsley,
Serve immediately
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TORTIGLIONI MELANZANE E GAMBERI
INGREDIENTI: 400 g di tortiglioni, 350 g di gamberi, 1 melanzana, 2 pomodori rossi, 1 peperoncino, prezzemolo, basilico, 2 spicchi di aglio, sale e pepe q.b.
PREPARAZIONE
Lavate la melanzana in 4 spicchi, eliminate la parte centrale con i semi. Tagliatela a dadini e saltatela in padella con olio extravergine di oliva, aglio schiacciato, e il peperoncino. Lavate i gamberi , sgusciateli e tagliateli a pezzetti. Aggiungeteli in padella dopo 5 minuti. Profumate con il prezzemolo tritato e bagnate con poca acqua della pasta, portata a bollore. Salate, pepate, e aggiungete la polpa di pomodoro tagliata a dadini. Cuocete il tutto per altri 3 minuti, aggiungete le foglie di basilico, spezzettate grossolanamente. Lessate la pasta in abbondante acqua salata e scolatela al dente. Saltatela in padella con la salsa precedentemente preparata e servite subito.
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